Pelle och Martin engagerar sig för ny kran och kölbåtar i Kullavik

  • 8 feb 2019

När hamnen byggde om framför klubbhuset revs också den smått antika kranen. Nu jobbar vi för att få till en ny kran. Två som satsar och engagerar sig är Kullaviksseglaren Martin Pålsson och den inte helt okände Pelle Pettersson

Under förra året visade det sig att saknaden av en kran var större än vi i styrelsen trott.Flera påtalade vikten av större båtar som ett nästa steg för ungdomar men också en mer levande hamn.

Pelle Petterson var en som engagerade sig och tilsammans med Johan Åstradsson (J70 seglare) tog de tag i att se över tekniska lösningar och finansiering. Pelle såg också till att fonden som Kullavik förfogar över sedan han sons död (Per Petterssons fond) kunde frigöra medel.

Allt var så smått klart tills även tyngre båtar ville komma med och Drakeseglaren Martin Pålsson ställde upp med ett större bidrag. Nu är planen att vi ordnar en kran som tar 2 ton, vilket innebär massvis med möjliga båttyper. Andungar, J70, Starbåt, Drake, Albin Express är några av de mest populära båtarna vi hoppas få se i Kullavik.

Finansieringen är dock inte helt klar, men vi hoppas att vi säljer tillräckligt med krankort och båtplatser att täcka kostnaden hälsar Styrelsen. 

Om du önskar teckna dig för ett krankort, gå in på vår webshop och handla:

Kullavik Webshop