Träning

Träna med KKKK

KKKK har träningsgrupper för barn, ungdomar och LaserMaster under terminstid. Vi har tränande och träningsgrupper på alla nivåer, från nybörjare till tidiga elitsatsningar. Klubben verkar för kappsegling av alla typer, så långt våra resurser räcker. Aktuella båttyper ser du i listen till vänster. På sommaren ligger de organiserade träningarna nere, då våra kappseglare är upptagna med regattor och mästerskap och vår organisation med seglarskolan. Vårträningen börjar så snart vädret tillåter, lite tidigare för vuxna och äldre och senare för de minsta. Oftast startar träningarna vid påsk. Höstens termin startar med skolterminen och håller på till höstens sista arbetsdag, då följebåtarna tas upp. 

Klubben ordnar också träningsläger, deltar i samträningsläger och klassförbundens aktiviteter samt har coacher till kvalseglingar och elitserier i enlighet med träningsansvarigs planering. 

Varje träningsgrupp har sitt eget schema.

Är du intresserad av att anmäla dig eller har frågor hör av dig till traning@kkkk.se

Deltagaravgiften betalas i webshoppen. 

För att vara tränare i våra barn- och ungdomsgrupper krävs kappseglingserfarenhet och seglarförbundets utbildningar på adekvat nivå.