Seglarskola

Välkommen till Seglarskolan Kullavik 2024!

Kullaviks Kanot & Kappseglingsklubb är i sommar på sin 107:e seglarskola sen 1917. Vi som ansvarar för seglarskolan är både stolta och väldigt glada över att vi får möjligheten driva seglarskolan vidare efter alla dessa år. Vi har alla möjliga kurser, för unga barn och upp till äldre som vill lära sig segla, samt även kurser på högre nivå för dem som har seglat innan, men vill få i gång seglingen igen. 

De olika nivåerna som vi har tillgängligt är: 

Optimist (8-15 år)

  • Seglarskoj (ca 5-8 år)
  • Nybörjare
  • Fortsättare

Vilken nivå passar bäst

Vilken nivå som passar bäst är en tolkningsfråga. Hör gärna av er och berätta era erfarenheter så kan vi tränare rekommendera in er i rätt nivå. Nybörjare är exakt som det låter, man har aldrig seglat eller eventuellt seglat för väldigt länge sedan, men behöver friska upp kunskaperna för segling. Då är den kursen relevant för dig. 

Fortsättare är steget efter nybörjarkursen, man har koll på grunderna inom segling och tar nu ett ytterligare utvecklingssteg (hur vindar fungerar etc). 

 

2023 fortsatte succén med vår populära seglarskola och vi hade över 200 barn som lärde sig segla med oss.

Vilka datum har vi seglarskolan i år:

Optimist v25, v26, v27 och v31 

  • Seglarskoj hålls måndag-fredag 9:00-12:00 alternativt mån-fre 13:00-16:00
  • Resterande optimistkurser 09:00-16:00 (mån-fre)
  • Vecka 25 endast kurs mån-tors

 

Är ni intresserade av att testa på att segla, eller finjustera er segling så är ni varmt välkomna att maila seglarskola@kkkk.se 

Syns i hamnen!

Seglarskolegruppen