Storjolle - En ny satsning i KKKK

  • 19 jun 2017

Nu satsar vi friskt och startar Hösten 2017 en något vi valt att kalla "Storjolle". Storjolle innebär E-Jolle, Laser (4.7/Radial), Feva och 29er. Med Storjolle hoppas vi locka fler ungdomar till segling och fler att stanna kvar hos oss...

En stor utmaning med seglingsverksamhet är hur man skall gå vidare efter den stora optimistklassen. Plötsligt blir valen av båt fler och vi har historiskt tappat ungdomar, inte bara från klubben utan även från sporten som helhet. 

Nu tar vi tag i saken och startar Hösten 2017 en satsning vi kallar "Storjolle". Storjolle innebär E-Jolle, Laser 4.7,/Radial, Feva och 29er. Laser är en stor klass i Sverige/internationellt och helt ny för KKKK. Här har vi fått till riktigt bra tränare men även de andra klasserna har bra support från både träning och föräldrar.

Med satsning på infrastruktur, Sveriges bästa seglarvatten, grymma tränare och en riktigt skön stämning hoppas vi kunna locka tillräckligt med ungdomar att stanna eller börja segla större båtar. 

 

Tanken är dock att man i Storjolle ska kunna testa olika båtar. Man betalar därför bara för en grupp men har möjlighet att ändra inriktning. Även mognare optimistbarn kommer få möjlighet att vara med i detta. 

Vecka 33 har vi introduktionskväll och ett prova på möte. Anmäl er genom att maila ordforande@kkkk.se. Maila gärna även om ni bara har frågor eller vill kommentera. Läs även gärna mer under fliken träning. 

Styrelsen KKKK genom Jonas Härdner, Ordförande