Pelle P Archipelago Race

  • 11 jul 2016

Pelle P Archipelago Race genomfördes i tuffa vindar!

Pelle P Archipelago Race 2016

 

I lördags gick årets upplaga av Pelle P Archipelago Race av stapeln i Kullavik. Tävlingen genomfördes utanför Kullaviks hamn och med målgång vid tribunen. Närheten till land uppskattades av både föräldrar och seglare denna blåsiga dag. Dagen bjöd på fint väder i friska vindar som var runt 8 m/s under förmiddagen och som under dagens tre kappseglingar ökade och stundtals nådde runt 13 m/s. Eftersom väderprognosen hade förutspått rikligt med vind avstod man från att låta C-optimisterna segla denna dag.

PelleP bjöd tillsammans med FLUX, i sin för dagen uppriggade paviljong, på musikunderhållning och möjlighet till seglingssnack. FLUX arrangerade segling för de yngsta så att de med en förälder eller instruktör prova på segling i Accessjollar i skyddade vatten i hamnen. Vinden spelade oss denna dag ett spratt på så sätt att Johnnie Berndtsons M32 katamaran som skulle ha vistas upp i Kullavik under dagen och som seglades ner från Stenungsund, halvvägs ner till Kullavik blev fast på Hönö på grund av vädret denna gång.  

Vinnare av Pelle P Archipelago Race i de olika klasserna blev: Optimist A, Jonathan Llado Krensler, optimist B, Ludvig Sundström, RS Feva, Lovisa Toft / Amanda Ljunggren. RS Aero, Edvin Cedervall och i e-jolle, Albin Johnsson. Den kompletta resultatlistan hittar ni på hemsidan. Prisutdelningen hölls efter seglingarna i PelleP / FLUX paviljongen där PelleP generöst bidrog med nyttopriser för utlottning och presentkort till prisbordet. FLUX avrundade dagen med en uppskattad musik-quiz med hjälp av sin trubadur. Detta blev en fin avrundning på dagen för våra ungdomar där många dessförinnan hade provat sina krafter till det yttersta på vattnet.