ISAF Youth - Höjdpunkten så här långt

  • 6 feb 2016

Det kom ett brev från Hanna och Emma, som i fredags tilldelats ett Seglingsstipendium från Peter Klocks Minnesfond.

Nu har det gått drygt fyra veckor sedan vi kom hem från Ungdoms VM på Langkawi i Malaysia. När vi i efterhand ser tillbaka på regattan och resan vi gjort inser vi vilken enorm upplevelse och erfarenhet det har varit.
Trots att vi varit på många platser, tävlat på olika hav och seglat många regattor kan vi gemensamt konstatera att vårt ISAF Youth var höjdpunkten på våran resa hittills. Vi bildade tillsammans med våra coacher och de andra svenska seglarna ett mycket sammansvetsat team som glädjes åt varandras framgångar och peppade varandra under de tuffare dagarna. För det var precis så, en lång regatta med mycket toppar men även några dalar. Vi tävlade mot världens absoluta ungdomselit vilket betydde att små misstag kunde kosta mycket placeringsmässigt men som desto viktigare ledde till stora lärdomar.
En av de allra viktigaste lärdomarna vi har tagit med oss är att vikten av förberedelser samt inställning. Langkawi är under denna tid på året känd för svaga vindar och strålande sol. Vi fick visserligen en mycket stor dos sol men likaledes en stor dos vind, vilket vi kanske inte var helt inställda på. Vi försökte därför under hela regattans gång att nollställa inställningarna, ta en dag i taget och maximera prestationen utifrån rådande förhållanden.
Vi har inte bara spenderat mycket tid ute på vattnet utan även en hel del i land tillsammans med seglare från hela världen. Den fantastiska gemenskapen och det professionella arrangemanget är bara några av många anledningar att uppmuntra juniorseglare till att sträva efter att få representera Sverige på den största ungdomstävlingen inom segling.
Slutligen skulle vi vilja tacka alla som hjälpt oss under förberedelserna som har pågått i närmre tre år samt alla som faktiskt gjort det möjligt för oss att representera Sverige på ISAF Youth 2015.
Hanna Höije & Emma Fridolfsson